Havebassin i Spodsbjerg

AquaZoo import

 

Her er nogle af de ting, man skal huske,

når man starter med at anlægge nyt havebassin.

1 . Her er vist et bassin, der er anlagt umidelbart i forbindelse med en terrasse af cementsten. Derfor er der valgt kantsten af cement som afslutning mod græsplænen. Det er vigtigt ikke at blande for mange forskellige stenarter sammen, da det giver et meget forvirret billede af det færdige bassin

2 . Der skal rives grundigt og alle småsten og andre skarpe genstande fjernes før folien lægges i. Hvis der som i dette tilfælde, er tale om en meget leret jord med mange sten, kan man lægge et underlag af fibertex under folien.

 

3 . Plastfolien lægges nu i og der fyldes vand i bunden af bassinet. Bare nogle få cm. er nok til at folien ligger fast. Hefter efter lægges den helt på plads, og folderne placeres, hvor de er mindst synlige. Dette arbejde gøres bedst i solskinsvejr, hvor folien er meget blød og smidig.

 

4 . Dekorations-materialerne er her sten i forskellige størrelser, som placeres således : De sten, der skal ligge under vand, og op ad skråningen, skal lægges i, inden der fyldes vand i bassinet.

Ved valg af planter, skal der tages meget hensyn til hvor store de bliver i løbet af et par år.

5 . Vandfald og kanter kan først laves endeligt færdigt, når der er fyldt vand i bassinet. Det kan være ret vanskeligt at få vandet til at løbe helt rigtigt i et vandfald, og man kan i de fleste tilfælde godt forvente at skulle lave det om efter et år, når jorden har sat sig.

6. Nu er bassinet færdigt,- kaffen kan sættes over, naboerne inviteres og havemøblerne sættes frem. Tilbage er kun fornøjelsen ved rislende vand i haven og de smukke fisk.

 

AquaZoo import · v/Finn Pedersen · Spodsbjergvej 193 · 5900 Rudkøbing · mob. 29 44 79 17 · email: info@aquazoo.dk