Profil

AquaZoo import

 

AquaZoo import startede i 1980 som dyrehandel i Odense, dengang under navnet Fyns Saltvandscenter.

 

I 1985 udvidedes varesortimentet med fugle, krybdyr og pelsdyr, og navnet blev ændret til Fyns Trope Center. Samtidig begyndte jeg at importere fisk til os selv og andre dyrehandlere i det fynske område, hvorfor F.T. Engros blev koblet på.

 

I 1991 flyttede aktiviteterne til Langeland, idet Aquarium Langeland blev startet. Aquarium Langeland var en turistattraktion med udstilling af 56 forskellige salt- og ferskvandsakvarier.

 

I 1997 udvidede jeg med mini zoo. I 2001 måtte Aquarium Langeland - Mini Zoo desværre lukke p.g.a. manglende besøgende og navnet blev ændret til AquaZoo import .

 

Fra 2001 begyndte jeg at importere fisk i en jævn strøm hele året. Desværre ændrede tiderne sig fra 2010, og fiskesalget var ikke længere en økonomisk gevinst. Jeg begyndte arbejde mere indenfor specialfremstilling af dyrehandlerinventar, og med salg til private akvarister og reptil entusiaster.

Dette fordi jeg har stor viden og ekspertise på dyrehandelområdet, og det har hele tiden været noget jeg har beskæftiget mig med.

I 2007 får jeg entrepricen på at opbygge Nordens største dyrehandel i Malmø ,- ZooZity. Denne opgave får jeg bl.a., fordi jeg har stor kendskab til de gældende love og regler for opbygning af dyrebure via min erfaring fra mini zoo.

 

Vandrensning med UV- og Ozon har jeg udviklet og brugt siden 1988 i butikken i Odense. I Aquarium Langeland blev der ved hjælp af UV og Ozonbehandling filtreret 75.000 l vand 2-3 gange i timen - og det skulle bare være klart og rent hele tiden.

Dette har bevirket, at jeg i dag bl.a. levere vandrensningssystemer til ørreddambrug og Put and take søer.

 

Ligeledes ved jeg, hvordan man bekæmper fiskesygdomme - det være sig i akvariet eller i havedammen. Jeg samarbejder med nogle dygtige dyrlæger, der netop har specialiseret sig indenfor dette område,- og når man har været akvarist i 50 år, så har man efterhånden stiftet bekendtskab med, hvad der findes af sygdomme og hvordan de bedst bekæmpes.

AquaZoo import · v/Finn Pedersen · Spodsbjergvej 193 · 5900 Rudkøbing · mob. 29 44 79 17 · email: info@aquazoo.dk